Ons Bedrijf

Wij zijn experts in technische zeefdruk. Met de nieuwste druktechnieken zijn we in staat om kleine, grote en specifieke opdrachten te verwerken. In Almere produceren we alle specialiteiten van BACK STICKERS International. Wij zijn o.a. gefaciliteerd met een clean-room voor specialistisch drukwerk. Samen met onze specialisten produceren we uw sticker, etiket of bedrukte folies. Het spreekt voor zich dat al uw zeef- en drukwerk bij ons in veilige en logistieke handen is.

We zijn een ISO 9001 gecertificeerde onderneming met twee productie ondernemingen in Almere en Waltershausen, Duitsland.

Wij hebben meer dan 60 jaar ervaring als industriële zeefdrukkerij voor alle technisch voorkomende stickers, etiketten, labels en tags.

Historie

Het is de vertegenwoordiger Pieter Laurens Back van een transferdrukkerij in Veenendaal die toekomst zag in een nieuwe druktechniek, de zeefdruk. Overtuigd van de mogelijkheden begon hij te experimenteren op zolder. Het was al snel zijn handelsmerk, innoveren doe je samen met de klanten. Grote internationale ondernemingen zoals Shell, Esso en Gulf werden klanten. Met de introductie van de vinylsticker in Nederland groeide de technische-, en toepassingsmogelijkheden van BACK STICKERS.

 

Het leverde contracten met de grootste producenten in de automobiel- en grafische industrie op.Begin jaren 80 wordt BACK STICKERS officieel leverancier van het wereldconcern XEROX. Decennia lang blijven ze innoveren in de nieuwste technieken en toepassingen. Het hoogwaardig technische bedrijf valt hierdoor vele malen in de prijzen. Het is die drang naar innoveren als in 1999 de Duitse Schuster Group de onderneming overneemt. Een perfecte match tussen twee hoogwaardige specialisten.

 

Dat blijft Internationaal niet lang onopgemerkt. Het Japanse Nissha neemt in 2016 een deel van de Schuster groep, te weten Schuster Kunststofftechnik, Back Stickers Deutschland GmbH en Back Stickers International BV over. Daarmee ontstaat er nieuw elan binnen de synergie van deze bedrijven.

NISSHA
Nissha is eveneens een familiebedrijf, opgericht in 1929. Het “business verhaal” is bijna identiek aan dat van Pieter Laurens Back. Gestart als kleine drukkerij en in de loop van de jaren uitgegroeid tot een multinational met 66 bedrijven, 5700 werknemers wereldwijd en met een jaaromzet van 1,6 miljard euro.

 

De producten van Nissha vinden hun afzet in sectoren als mobiliteit, mobiele telefonie, witgoed, medische techniek , gezondheidszorg, consumenten goederen en industriële apparatuur. De intergratie van Nissha in de specialistische werkzaamheden van de Schuster groep is dan ook een logische verrijkende stap voor alle partijen.

De kernwaarden van Nissha sluiten perfect aan bij de missie en visie van Back Stickers International BV.

Het is met name de wil, en de kracht hebben om te blijven innoveren.

Realisation : V13 Internet